Ormani za nacrte

IZRADA

Ormani za nacrte su deo arhivske opreme, koji je namenjen pohranjivanju dokumenata (planova, nacrta, mapa) velikog formata A1 i A0. Rade se kao ormani za nacrte model PA 110, PA 105, PA 005 sa 5 i 10 fioka po visini. Varene su metalne konstrukcije. Ormani za nacrte imaju teleskopske vođice fioka, kao i sistem protiv izvrtanja fioka. Fioke su ugrađene sa točkićima-kugličnim ležajevima, koji omogućavaju lako manipulisanje za 2/3 dubine ladice. Dno fioke je perforirano za postavljanje pregrada za oblikovanje različitih formatnih prostora. Fioke imaju utisnut etiketni okvir i 2 hromirane, metalne ručke. U svakoj ladici je pritiskivač nacrta i po 2 metalne, hromirane ručke zbog lakše manipulacije i klizanja same ladice. Zaključavanje je centralnom cilindar bravom sa dva ključa. Daju mogućnost postavljanja ormana jedan na drugi. Ormani za nacrte su plastificirani u boji RAL 7035.

KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike ormana za nacrte su sledeće:

  • debljina lima je cca. 0,95-1,00 mm,
  • dimenzije ormana model PA 105 (VxŠxD): 545 x 1200 x 780 mm,
  • dimenzije ormana model PA 110 (VxŠxD): 970 x 1200 x 780 mm,
  • unutrašnja visina fioke od 60 mm omogućava visoki kapacitet arhiviranja,
  • cilindrična brava sa 2 ključa,
  • antitilt mehanizam,
  • nosivost fioke cca 50kg.

NAMENA

Ormani za nacrte su namenjeni odlaganju visećih mapa ili dokumenata velikog formata u ležećem položaju. Mape i dokumenta velikog formata, koja se u njima odlažu i arhiviraju, zaštićena su zahvaljujući načinu izrade ormana za nacrte (varena konstrukcija, čelični lim). Odložena dokumentacija je strogo zaštićena od mogućnosti negativnih uticaja spoljašnjih faktora na samu dokumentaciju. Unutrašnji raspored fioka za čuvanje mapa i dokumenata velikog formata zavisi od potreba klijenata.

GDE SE KORISTE

Ormani za nacrte se koriste u svim ustanovama, koje imaju potrebu za odlaganjem i čuvanjem mapa i dokumentacije velikog formata, kao što su formati A1 i A0. Najčešći korisnici su: muzeji, geodetski zavodi, arhive, likovne galerije, arhitektonske ustanove, projektni biroi.